aardappel stoofschoteltje

aardappel-stoofschotelLekkere eenvoudige warme hap in koude tijden….De basis is zoals de naam al zegt aardappel. Je kan dit eindeloos variëren met verschillende groente en kruiden. Ik maak meestal voor 2 of 3 dagen en kook er elke dag een andere (diepvries) groente bij.

ingrediënten :

  • kilo hardkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • takje tijm en rozemarijn (of laurier, kruidnagel en een scheutje azijn voor een hachee smaak)
  • 1 zoete aardappel
  • 2  stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • afgespoelde uitgelekte kidneyboontjes
  • 1 eetlepel miso

Bereiding;

  • fruit de uien met water (sauteren) totdat ze mooi lichtbruin zijn
  • bak de in stukjes gesneden paprika bij de uien
  • snij de overige aardappelen en groente in blokjes en voeg ongeveer 1 dl water toe en laat het samen met de kruiden en kidneyboontjes een half uurtje zachtjes gaar sudderen.

 

Print Friendly, PDF & Email