aardbeien taart

aardbeien-casewroom-taart oké een beetje vet maar wel gemaakt van volwaardig plantaardige ingredienten en zoooo lekker…….voor een speciale gelegenheid

ingrediënten vulling :

  • 850 ml water
  • 200 gram cashewnoten
  • zakje vanillesuiker
  • 30 gram tapioca meel
  • geraspte schil van een citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 120 ml water
  • 5 gram agar poeder

Ingrediënten bodem:

  • 100 gram gemalen amandelen
  • 100 gram gemalen dadels

Topping: verse aardbeien of aardbeienjam

Bereiding bodem:

  • maal de dadels en meng met het amandelmeel.
  • prak een dunne laag op een taartbodem van een springvorm.

Bereiding vulling:

  • Je kan zonder voor te weken, de cashews benden als je blender sterk genoeg is. Anders ff voorweken en dan blenden.
  • voeg tapiocameel, vanillesuiker, citroenrasp, citroensap toe en meng alles zorgvuldig. Proef of er nog wat extra citroen nodig is.
  • doe het cashew mengsel in een pan en kook al roerend totdat een glad dik mengsel is ( ongeveer 4 min) Zet het afgedekt weg.
  • breng in een klein pannetje de agar en het water aan de kook. Zet de temperatuur wat lager en roer een paar minuten totdat de agar helemaal is opgelost en een glazige structuur heeft die vrij van klontjes is.
  • Meng agar mengsel goed door het cashew mengsel

Tenslotte:

Stort de vulling over de bodem en laat afkoelen op kamer temperatuur en zat daarna afgedekt een uurtje in de koelkast. Daarna is de taart stevig genoeg om de bovenlaag af te maken met verse aardbeien of jam

Print Friendly, PDF & Email