Appel crisp taart

Appel crisp taart
Appel crisp taart

Oorspronkelijk komt het recept van Engine2 site:

One dish baked Oatmeal Crisp” Ik heb er een hele lekkere variant op gemaakt.

Een heel erg lekkere appeltaart is het geworden met slechts een paar ingredienten. Deze schotel kan je op een zondag klaarmaken en blijft de hele week goed mits koel bewaard. Je kan het als ontbijt eten of gewoon als snack tussendoor. Heel erg lekker, beter dan reguliere appeltaart.

Ingredienten:

  • harde zure moesappelen
  • rozijnen
  • kaneel
  • snelkook havermout
  • plantaardige melk ( ik heb zelf gemaakte amandelmelk gebruikt)
  • optioneel suiker en kokos schaafsel voor de topping

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 C Neem een ovenschaal, het liefst met een plastiek dekseltje, om het later goed af te kunnen dekken in de koelkast. Vul de ovenschaal met een laagje appel in schijfjes of blokjes. Strooi er wat rozijnen en kaneel overheen. Totaal een ongeveer 1 cm laag. Strooi er daarna ook een 1 cm laag havervlokken overheen. Vul de schaal met de plantaardige melk zodat de haver net onder komt te staan. Strooi indien gewenst, de topping van kokosrasp en suiker over de taart. Dek de taart af met aluminiumfolie Schuif de taart de oven in. bak de taart ongeveer 30 min en de laatste 5 min zonder de folie

Het oorspronkelijke recept zag er zo uit:

Ingredienten:

  • bevroren fruit, genoeg om de bodem van je ovenschaal met 1 inch (2,5 cm) te bedekken
  • snel kokende havermout, ook een cm dik ongeveer
  • plantaardige melk

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 175 C
  • Vul een oven schaaltje met een laagje bessen en daarna een laagje havermout
  • Giet er plantaardige melk over heen zodat de havermout goed bedekt is
  • Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en bak ongeveer 35 min

 

Print Friendly, PDF & Email