cashew smeerkaas

cashew smeerkaasCashew smeerkaas

Dit is een snel en heel makkelijk te maken gefermenteerde kaas. Door het gebruik van kelp heel smeuïg en dus makkelijk smeerbaar.

 

Ingredi├źnten:

  • 150 gram ongebrande cashewnoten, 3 tot 8 uur geweekt in water, samen met 9 gram Kelp ( = kombu is kelp en is optioneel in dit recept)
  • 120 ml rejuvelac
  • eetlepel licht bruine miso

Bereiding:

  • Maal geweekte cashewnoten en kelp fijn met rejuvelac, voeg eventueel nog wat water toe ( zo min mogelijk)
  • Voeg miso toe en roer alles goed door elkaar
  • Laat dit mengsel onder een theedoek 1 of 2 dagen fermenteren. proef af en toe en laat voor een pikantere smaak het langer staan.
  • Als de smaak scherp genoeg is kan je eventueel nog wat zout toevoegen.

De Cashew smeerkaas blijft minstens 2 weken goed in een afgesloten pot in de koelkast. Misschien langer maar hier is die steeds op!

 

Print Friendly, PDF & Email