Chips uit de magnetron

Chips zonder olie of vet.....
Chips zonder olie of vet…..

Chips voor veel mensen een verslaving. Ik heb goed nieuws je kan ze zonder vet of olie maken……en zo een gezonde snack maken

Ingrediënten:

  • aardappelen
  • zout en kruiden na smaak

Bereiding:

Je schilt de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Rijg deze schijfjes aan een saté stokje en bak 10 min in een magnetron op het hoogste vermogen. Draai de stokjes om en bak nog eens 10 min. Bestrooi met zout en kruiden indien gewenst. Resultaat een verrassend knapperige chips, veel lekkerder dan de olie en vetrijke ….

De eerste keer raad ik je aan bij de Chips in de buurt te blijven, om als het te snel of te langzaam gaat de kooktijden te veranderen. Je kan ze ook bruiner laten worden, als je dat lekkerder vindt. Ik heb in mijn magnetron de saté stokjes moeten breken want anders bleef het schaaltje steken…..

Print Friendly, PDF & Email