Een veganistische olie en vetarme maaltijd

vegan vetvrij
Heerllijk!

Gisterenavond hebben we 3 verschillende aardappelen uitgeprobeerd van de bioboer in de buurt. Daarbij een bonenburgertje uit de oven, een salade en een overheerlijke saus. Hieronder het recept van het burgertje en de saus

Bonenburger:

  • Blik boontje naar keuze, ik heb kapucijners gebruikt
  • Mosterd eetlepel
  • halve rode ui in stukjes gesneden
  • Havermout

Prak  bonen, mosterd en ui door elkaar , niet te glad. Daarna voeg je havermout toe totdat de samenstelling zo is zodat je er makkelijk burgertjes van kan maken. Leg deze op een bakblik op een anti aanbak laag en bak de burger in ongeveer 25 min op 170 graden C Tussendoor een keertje omdraaien.

Saus:

Het idee voor deze saus komt uit het kookboek Fork over Knives. Ik heb het iets veranderd

Ingrediënten:

  • Paprika
  • ui
  • handje vol cashewnoten geroosterd of niet, dat kan allebei.
  • theelepel cayenne peper
  • scheutje Tamari
  • water naar behoefte

Snij de ui en paprika in stukjes en stop met de kruiden in de blender en voeg water toe totdat je de gewenste dikte hebt. Klaar, wij vonden de saus heeeerlijk…….Je kan ook met je favoriete kruiden werken of met bijvoorbeeld gerookte paprika uit de pot voor andere smaken.

Print Friendly, PDF & Email