Gierstburger

Mooie en lekkere burger met gierst en boekweitmeel
Mooie en lekkere burger met gierst en boekweitmeel

Ingrediƫnten:

  • 250 gram gekookte gierst
  • 80 gram boekweit meel
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 50 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 1 geraspte wortel
  • kleine geraspte ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • flinke scheut Tamari of andere niet gezoete sojasaus
  • eventueel nog zout na smaak

Bereiding:

Meng alles tot een stevig deeg, voeg eventueel een beetje water toe. Maak er platte schijven van en bak ze in een hete anti-aanbak pan. Ze zijn de volgende dag uitstekend op te warmen onder een gril. Je kan de smaak van deze burger variƫren door de kruiden die je toevoegt.

Print Friendly, PDF & Email