Granola

Heerlijk natuurlijk gezoete krokante Granola
Heerlijk natuurlijk gezoete krokante Granola

Deze Granola heeft een frisse smaak door het toevoegen van geraspte sinaasappelschil. Het is ook een “whole Food” omdat er geen geraffineerde producten in worden gebruikt. Het is snel gemaakt en blijft lang krokant als je het in een goed afgesloten pot bewaard.

Ingrediƫnten:

  • 500 gram havervlokken
  • 150 gram ontpitte dadels en 340 ml water
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)
  • de schil van 1 of 2 sinaasappelen geraspt
  • 1 theelepel zout (optioneel)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 135 C
  • Doe de dadels in een pan samen met het water. Breng het aan de kook 10 min zachtjes
  • Haal de dadels van het vuur en meng kaneel, sinaasappel rasp en zout en pureer de massa tot een pasta.
  • Meng de pasta door de havervlokken en verdeel de massa in groffe vlokken over 2 bakblikken.
  • Bak de Granola in 40 tot 50 min krokant waarbij je iedere 15 min eventjes roert.
Print Friendly, PDF & Email