“KAAS” crackers

Heerlijk kaascrackers zonder kaas!
Heerlijk kaascrackers zonder kaas!

Dit recept laat zich makkelijk maken van een restje rijst. Het is bovendien gluten en lactose vrij.

 

 

 

Ingrediënten:

  • 3 ons gekookte rijst
  • 1,2 dl water
  • 2 eetlepels gistvlokken
  • 1/2 eetlepel miso
  • Scheutje tamari
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 100 gram gemalen havervlokken

Maal de gekookte rijst samen met het water tot een gladde massa. meng dan de miso, gistvlokken, tamari en knoflookpoeder er doorheen. Daarna het gemalen lijnzaad en de havervlokken en laat het deeg even rusten. Verwarm de oven voor op 160 a 170 C. Vul een bakblik met een dunne laag deeg en breng met een mes inkepingen aan zodat de crackers makkelijk af te breken zijn als het deeg is gebakken. Bak de crackers in 30 tot 45 min gaar.

 

Print Friendly, PDF & Email