Kaaspannekoeken

Pannekoek met als basis kikkererwten meel
Pannekoek met als basis kikkererwten meel

Kaas pannenkoeken, ik vind ze heel lekker en deze zijn zonder kaas. Ik gebruik ze vooral in ovenschotels als een lekkere gezonde met voedingsstoffen dichte tussenlaag. Je kan ze een dag van te voren maken.

Ingrediënten: 

  • 2 koppen kikkererwtenmeel
  • 1 kop boekweitmeel
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • smaakmakers zoals (1 eetlepel) gistvlokken, optioneel miso, snufje zout en peper, theelepel knoflookpoeder, eventueel wat curcuma als je het wat geliger wilt hebben.
  • water

Bereiding: Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg water toe totdat je een pannenkoeken beslag hebt, dus niet te dun en niet te dik. laat het deeg even rusten. Verhit een koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Giet de eerste pannenkoek in de pan. De eerste is het moeilijkst te bakken. Je moet wat geduld hebben totdat de pannenkoek gestold is en de randjes aan het bruinen zijn . Je kan dan de pannenkoek met een spatel voorzichtig los maken en keren. De volgende pannenkoek gaat meestal makkelijker. Belangrijk is de juiste temperatuur. Ik moet mijn elektrische kookplaat op de ener hoogste stand zetten voor een goed resultaat.

Print Friendly, PDF & Email