Kichari

Kichdi of Kichri
Kichdi of Kichri

In de Chinese geneeskunde kijkt men vooral naar voeding als geneesmiddel. Lang gekookte granenpap Congee wordt vaak ingezet, bij ziekte en of spijsverterings-problemen. Kichari of Kichdi, een langzaam en lang gekookte pap van kruiden, rijst en linzen wordt ook in de Indiaanse geneeskunde gebruikt. Het geeft veel voldoening en is erg voedzaam, Ik vind het erg lekker. Je maak het in de slowcooker, zodat het klaar is als je thuiskom. Heb je geen slowcooker dan kan je ook een hooikist gebruiken of gewoon in bed onder een dekbed.

Ingrediënten:

  • 2 koppen zilvervliesrijst
  • 1 kop  rode linzen
  • 8 koppen water
  • paar gram zeewier
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 gedroogd rood pepertje
  • 1/2 theelepel koenjit
  • 1 fijngemaakte cardamom of 1/2 theelepeltje poeder
  • mespuntje kruidnagel
  • 2 theelepels groente bouillon poeder

Bereiding:

Alles aan de kook brengen en minstens 1 uur laten garen. Meteen opeten of daarna nog in de slowcooker of hooikist. Hoe langer de gaartijd hoe makkelijker te verteren wordt de Kichari!

 

Print Friendly, PDF & Email