kikkerwten snack

Kikkererwten uit de actifry
Kikkererwten uit de actifry

Op internet zie je regelmatig een recept, om een lekkere snack te maken van kikkererwten. Ik heb het geprobeerd en in mijn oven, dat was het geen groot succes (een beetje ongelijkmatig bruin en knapperig, misschien heb ik te weinig geroerd) maar met de Actifry ging het goed. Ik moet ze nu weg zetten, anders worden ze meteen opgegeten 🙂 Het is een handige snack voor onderweg, om te voorkomen dat je te hongerig wordt.

Benodigdheden;

  • groot blik kikkererwten of zelf geweekte en gekookte kikkererwten.
  • azijn
  • kruiden
  • eventueel zout

Je giet het vocht van de kikkererwten weg en doe de kikkererwten in een pannetje. Je giet er azijn overheen en brengt het azijn-kikkererwten mengsel aan de kook. Na ongeveer een kwartiertje koken, giet je het azijn weg en laat de kikkererwten afkoelen. Nu kruid je het, zoals jou het lekkerst lijkt. Ik heb “Ras El Hanout”* een marokkaans kruidenmengsel. Je kan bijvoorbeeld ook chilli, knoflookpoeder en zout gebruiken.

Het ligt een beetje aan de hoeveelheid kikkererwten, die je maakt hoe lang de kikkererwten in de Actifry of oven (op 200 C) moeten. Ongeveer 45 min,  maar ik raad wel aan regelmatig te controleren en als je een oven gebruikt, de kikkererwten elk kwartier om te roeren

*Ras el Hanout kan bestaan uit (recepten ervoor varieren):

  • 1 t kaneel
  • 1 t komijnpoeder
  • 1 t kurkuma
  • 1 t korianderpoeder
  • 1 t laos
  • 1 t knoflookpoeder
  • 1 t paprikapoeder
  • 4 t zout
  • 1 t zwarte peper
  • 1 t gedroogde selderij
  • 1 t gemberpoeder
  • 1 t kardemompoeder
  • 1 t geraspt nootmuskaat
  • 1t kruidnagelpoeder
  • 1 t cayennepeper

 

Print Friendly, PDF & Email