Mayo

De lekkerste veganistische mayo

Dit vind ik echt de lekkerste veganistische mayo. De structuur en smaak komen dicht bij de reguliere mayonaise. Het bevat wel wat vet door het gebruik van Cashewnootjes. Als er geen feestje is te vieren, of als je wilt afvallen dan kan je de mayo van Siken Tofu maken, ook heel lekker.

Ingrediënten:

  • 500 ml kokend water en 100 gram ongebrande cashewnootjes
  • 60 ml azijn of citroensap
  • 4 gram zout
  • 6 gram gele mosterdpoeder of volle theelepel mosterd (mosterd is zuurder dan alleen mosterdpoeder, dus dan iets minder citroen of azijn gebruiken)
  • 8 gram agar agar
  • 60 gram maizena
  • 300 ml koud water

Bereiding:

  • Week de cashewnootjes 10 min in kokend water.
  • Mix cashews, weekwater, zout en mosterdpoeder, azijn of citroensap in een blender tot een gladde massa.
  • meng agar agar en maizena met het koude water en verwarm dit in een pannetje onder voortdurend roeren totdat de oplossing gebonden is en een meer glazige witte kleur heeft
  • Blend het cashew mengsel en het agar agar maizena mengsel totdat het goed vermengt is.
  • Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast. laat voor gebruik 4 uur opstijven.

 

Print Friendly, PDF & Email