Miso soep

miso soep
miso soep

Bij de originele miso soep wordt vaak silken tofu in blokjes gesneden toegevoegd. Ik gebruik linzen in de plaats. Deze soep is licht verteerbaar en zit boordevol vitaminen, mineralen en eiwitten. Eigenlijk een superfood soep !

ingrediƫnten:

  • 5 gedroogde shiitake
  • 1/2 velletje Kombu (kelp)
  • 1 gedroogde rode peper
  • handje linzen en Ā zilvervlies rijst
  • volle theelepel geraspte gember
  • 1/2 liter water
  • Volle eetlepel Miso
  • 4 lente uitjes
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding:

  • Laat de avond van de voren de gedroogde ingredienten in de halve liter water weken.( of minimaal 3 uur)
  • Snij shiitake, (ik gooi de houterige steeltjes weg), peper en Kombu
  • Breng dit mengsel aan de kook met de rijst, linzen, Miso en gember.
  • Laat een uurtje zachtjes sudderen.
  • voeg dan de gesneden verse groente en knoflook toe
  • Laat nog een half uurtje zachtjes koken.
Print Friendly, PDF & Email