oliebollen olievrij

olievrije olibollen
olievrije olibollen
Ingrediënten:
  • 250 volkorenmeel
  • 250 gram bloem
  • ongeveer 5 dl water
  • theelepel zout
  • 15 gram verse gist en eetlepel suiker en wat lauw warm water
  • 150 gram rozijnen
  • rasp van de schil van 1 biologische citroen
  • 1 goudrenet in kleine stukjes gesneden
Bereiding:
  • meng gist met suiker en beetje lauw water en zet dit op een warme plek apart, dit is om de gist weer tot leven te wekken (ongeveer een kwartiertje)
  • meng bloem, volkoren meel en zout
  • Voeg als het gistmengsel begint te bubbelen toe aan het meel mengsel. Je roert het in een kuiltje in het midden.
  • Roer water erbij totdat je een mooi gelijkmatig oliebollen beslag hebt.
  • Zet dit nu afgedekt een uurtje weg op een warme plaats. Ik gebruik mijn oven die ik op 50 graden voor verwarm en dan zet ik de oven uit, met het deeg erin.
  • Roer nu de overgebleven ingrediënten erdoorheen en laat het nog een uurtje rijzen
  • Verwarm de oven voor op 200 C en doe met 2 lepels net als vroeger 🙂 het beslag in 20 muffin vormen.
  • Baktijd 30 min .......en klaar een olievrije oliebol! en .....heel lekker

Een gedachte over “oliebollen olievrij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *