Ovenschotel met aardappel, linzen en paksoi

ovenschotel-aardappel-linzen-paksoi
ovenschotel-aardappel-linzen-paksoi

ovenschotel aardappel linzen paksoi
Net uit de oven

Dit recept is volgens mijn man “echt lekker”. Hij kan verschillende dingen zeggen namelijk, “ik vind er niets aan” of “mmm het gaat”, “lekker” of “dit is echt lekker.” Het laatste is dus het grootste compliment, wat ik voor een zelf bedacht recept kan krijgen. Ik vind deze combinatie zelf ook heel erg lekker. Ik heb niet veel kruiden gebruikt en daardoor heeft het een romige bite.

Ingrediënten:

voor de saus

  • 75 gram ongebrande cashewnootjes
  • 4 dl water
  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel miso
  • teentje knoflook
  • zwarte peper na smaak.

overige ingrediënten

  • klein blikje linzen
  • 6 gekookte aardappelen
  • halve rode paprika
  • kleine courgette
  • kleine paksoi

Bereiding:

  1. kook de cashewnootjes 10 min in de 4 dl water. Maal fijn in een blender met de overige ingrediënten voor de saus.
  2. Saute de groenten.
  3. Vul een ovenschaal met schijfjes aardappel, daarboven de linzen, en tenslotte de gebakken groente. Vul de schaal met de saus en zet afgedekt in een oven en bak ongeveer 30 min op 220 graden.

 

Print Friendly, PDF & Email