Pannenkoekjes

Pannenkoekjes zonder melk, eieren en olie
Pannenkoekjes zonder melk, eieren en olie

Pannenkoekjes zonder eieren, melk en olie zijn heel makkelijk te maken. je hebt wel een heel goede pan nodig of zoals ik heb gedaan een Teflon anti -aanbakvelletje. De pannenkoekjes kan je met fruit belegd eten, maar ze zijn ook heel lekker als je er pindasaus op smeert en opgerold in stukjes snijdt.

Ingredienten:

  • 100 gram gemalen havermout
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 volle eetlepel gemalen lijnzaad
  • zakje vanille suiker
  • water en snufje zout

Bereiding: Je mengt de droge ingredienten en voegt onder voortdurend roeren het water toe. Voeg zoveel water toe dat het deeg een dikte heeft, die makkelijk uitvloeit in de pan. (pannenkoek dikte) Daarna verhit je een pan, met een goede antiaanbaklaag. Als de pan heet is, giet je 3 pannenkoekjes in de pan. Nu wachten totdat de randen bruin worden en het deeg gaar is, dan kan je de pannenkoekjes met een spatel omdraaien. Je bakt ze nog even aan de andere kant en klaar is je gluten, lactose, zuivel en olievrije pannekoek!

 

Print Friendly, PDF & Email