paté

Heerlijke plantaardige pate
Heerlijke plantaardige paté

Ingrediënten:

  • 200 gram champignons
  • 50 gram walnoten
  • 1 ons winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel tijm
  • zout en peper na smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven tot 170 C en bak de walnoten in ongeveer 8 min licht bruin. Hou het roosteren in de gaten, want walnoten verbranden snel.
  • Snij de ui fijn en begin met de ui te sauteren. Daarna gooi je de fijngesneden champignons erbij, dan de fijn gesneden wortel. Ondertussen blijven roeren en als het te droog wordt een eetlepel water erbij doen.Tenslotte voeg je de uitgeperste knoflook en de tijm toe.
  • Voeg een eetlepel tamari en 2 dl water toe en laat de groenten 10 min zachtjes koken met de deksel erop.
  • Doe de walnoten en groentemengsel in een keuken machine en pureer net zo lang totdat je een smeuïge puree hebt gekregen.
  • Bewaar de paté in de koelkast in een afgesloten pot.

 

Print Friendly, PDF & Email