pindakaaskoekjes

Heerlijke knapperige pindakoekjes
Heerlijke knapperige pindakoekjes

Deze koekjes zijn erg leuk om met kinderen te bakken. Ze zijn heerlijk, ook het deeg is eigenlijk “te” lekker. Ze zijn bovendien gezond op een klein beetje suiker na……

Ingrediënten:

  • 200 gram gemalen havervlokken
  • 100 gram pindakaas
  • snufje zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 halve theelepel stevia (optioneel)
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • ongeveer 1,5 dl water
  • Garnering pinda´s en als je die niet hebt (zoals ik) kan je andere zaadjes zoals zonnebloempitten gebruiken.

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg voorzichtig het water toe totdat je een kneedbare bal hebt. Hoe minder water hoe makkelijker de koekjes knapperig worden. Laat het deeg een half uurtje of langer rusten. Rol bolletjes van het deeg en prak deze bolletjes met een vork op een bakblik ( ik gebruik een anti aanbak velletje op mijn bakblik) Garneer de koekjes met pinda´s of andere nootjes en duw deze met een vork wat aan. Bak de koekjes in ongeveer 30 min in het midden van de oven op 175 graden

Print Friendly, PDF & Email