Pizza

pizza

De rode saus:

  • blikje gepelde tomaten
  • takje verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • snufje zout
  • halve gesnipperde ui

Pizza kaas:

  • 1/3 knoflook cashewkaas
  • 2/3 rijstyoghurt
  • 1 eetlepel tapioca meel

Bodem:

Glutenvrij zuurdesemdeeg ongeveer de helft van dit recept voor een kleine bakplaat. Je moet er wel al een dag van te voren aan beginnen. Je kan natuurlijk ook een andere bodem gebruiken. Als je tegen gluten kan is een turks brood ook een optie.

Bereiding:

  1.  Je maakt de rode saus door eerst de ui in water te sauteren.
  2. Dan voeg je het zout , kruiden en de tomaten toe en laat 20 min op een zacht pitje gaar koken.
  3. Voor de kaas meng je voor een kleine bakplaat in ongeveer 1 dl kaas met 2 dl yoghurt en 1 eetlepel tapioca meel
  4. Het deeg voor de zuurdesem laat je een dag van te voren al rijzen en op de dag zelf bekleed je het bakblik ermee en laat je het nog na rijzen.
  5. Voor het baken verdeel je de rode saus en de kaas over het deeg
  6. Versier met wat olijven en bak in een voorverwarmde oven in ongeveer 25 min op 220 graden….zo lekker!
Print Friendly, PDF & Email