plantaardige yoghurt

Haveryoghurt
yoghurt gemaakt van havervlokken

ingredienten plantaardige yoghurt

  • 100 gram cashewnoten, zonnebloempitten of amandelen
  • 180 gram gierst
  • Water, ongeveer 2 liter

Bereiding:

  • Kook noten of pitten en gierst in ruim water in een snelkookpan 30 min ( of een uur in een gewone pan)
  • Blend de massa zo fijn mogelijk en voeg zo nodig water toe totdat je een mooie gladde massa heb gekregen, ongeveer de dikte van pannenkoekbeslag.
  • Verhit het mengsel of laat het afkoelen tot 47 a 49 graden.
  • Meng er 1 of 2 eetlepels van een eerdere natuurlijke yoghurt ¬†doorheen of¬†2 probiotica capsules (ik gebruik voor de eerste start, capsules met LacidophillusLA-5 en Bifidobacterium BB-12)
  • Zet minimaal 8 uur weg op een warme plek, bijvoorbeeld hooikist of onder een dekbed. Hoe langer de yoghurt rijpt des te zuurder die wordt. daarna bewaren in de koelkast.

De eerste keer kan de smaak nog wat flauw zijn maar hoe vaker je de yoghurt maakt hoe beter die wordt. Ik heb inmiddels de yoghurt 1 a 2 keer per week gemaakt en al meer dan een jaar lang….

Print Friendly, PDF & Email