quiche met witlof, pompoen en dadels

zoet en bitter een heerlijke quiche
zoet en bitter een heerlijke quiche

Deze quiche vinden wij heel lekker. De smaken van zoet en bitter maken het een perfect geheel. Je moet natuurlijk wel van witlof houden.

 

 

Ingrediënten 4 personen:

  • 3 witlof struikjes
  • 10 dadels
  • 500 gram pompoen
  • 75 gram rauwe cashew nootjes
  • 40 gram havervlokken
  • 4 dl water
  • voor de bodem restje rijst of (zoete)aardappel
  • halve theelepel zout
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel cayenne poeder

Bereiding:

  1. Overgiet de cashewnoten totdat ze net onderstaan met kokend water.
  2. Snij de groente in 2 cm grote stukken.
  3. Saute de groente en laat met gesloten deksel 10 min garen.
  4. Doe de cashewnoten, havervlokken, water, zout en kruiden in een blender en maal totdat het een gelijkmatige massa heeft.
  5. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met het restje rijst of aardappel.
  6. schep de uitgelekte en gesauteerde groente eroverheen
  7. Snij de dadels doormidden en garneer ze op het groentemengsel
  8. Giet het cashew haver mengsel eroverheen
  9. Bak in een afgesloten ovenschotel 30 min op 220 graden. Je kan eventueel nog 5 min extra bruinen met de deksel eraf, maar dat heb ik niet gedaan, teveel honger 🙂
Print Friendly, PDF & Email