Rejuvelac de starter voor vegan kaas

RejuvelacIk ben aan het veganistische kaas maken geslagen. Ik ben er heel enthousiast over. Je kan zelf heel makkelijk relatief lang houdbare gefermenteerde kaas maken.Vanzelf kom je dan in de wondere wereld van het fermenteren. Veel pittige kazen worden gestart met Rejuvelac,

Rejuvelac 

De uitvinder van Rejuvelac was Ann Wignre. Het drankje zit boordevol gezonde stoffen waaronder allerlei mineralen en vitaminen. Je kan het in je smoothies doen of gebruiken zoals ik doe, als de starter van een heerlijke cashew kaas.waarover ik later meer ga schrijven.

recept: 

  • 1 deel granen korrels ( tarwe of rogge of haver of gierst etc…net wat je wilt,alles geeft een iets andere smaak, dus gewoon proberen wat je het lekkerst vindt)
  • 4 delen water
  1. week de graankorrels een nacht in water en spoel daarna zorgvuldig af.
  2. laat de korrels op kamer temperatuur spruiten, dit doe je door de korrels in een potje te doen afgedekt met kaasdoek en 2 maal daag voorzichtig te spoelen met water.
  3. Ga door met dit dagelijks spoelen totdat de korrels staartje hebben.
  4. dan giet je 4 delen water over de gekiemde graankorrels en laat dit 24 tot 28 uur staan bij kamertemperatuur.
  5. Daarna kan je het vocht, wat nu een licht mousserende vloeistof is geworden, afgieten en in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.
  6. met dezelfde ontkiemde granen kan je nog een keertje Rejuvelac maken , daarna moet je de kiemen weggooien

Tip: Quinoa schijnt in 14 uur te spruiten. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd.

 

Print Friendly, PDF & Email