Rijstkaasje

Rijstkaasje

Ik ben lid van de facebookgroep vegan kaas maken. Ik heb 2 maal een schaafbaar kaasje gemaakt geinspireerd door het recept van Martine van Haperen. Het tweede recept is meer van het Planted based Whole Food type. Hier deel ik graag met jullie de recepten

Recept1:

  • 110 gram rijstmeel
  • 180 ml water
  • 50 gram gesmolten kokos olie
  • mespuntje koenjit voor de kleur
  • Smaakmakers zoals miso, gistvlokken, zout, knflookpoeder, mosterd

recept2:

  • 110 gram rijstmeel
  • 180 ml water
  • mespunte koenjit voor de kleur
  • 160 gram cashew roomkaas
  • Zout naar smaak

 

Algemene bereidingswijze:

Doe alle ingredienten in een blender en meng goed. Doe het mengsle in een kom met de gewenste kaasvorm en zet deze kom in een groente stoommandje. Stoom de kaas 45 min in een afgesloen pan. Zet de kaas een nachtje in de koelkast om na te stijven.

Note: De smaak veranderd na het stomen, wordt wat minder pikant. Het is ff uitproberen de hoeveelheid kruiden die je llekker vindt. Ook maakt het uit he lang je de kaas laat rijpen.

Print Friendly, PDF & Email