rijsttaart

lekker romig nagerecht maar zonder zuivel.
lekker romig nagerecht maar zonder zuivel.

Ingrediƫnten:

  • 275 gram Melkrijst
  • 1 liter water
  • 50 gram Santen
  • eetlepel suiker
  • snufje zout
  • 150 gram gedroogde dadels + genoeg water dat ze onder staan.
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • snufje zout
  • voor de garnering een beetje hagelslag van 60% cacao of geraspte donkere chocolade, vruchtenhagel of gepofte gesuikerde rijst.

bereiding:

  • Kook de liter water samen met rijst, snufje zout, 50 gram versnipperde Santen en laat 20 min pruttelen.
  • Roer de eetlepel suiker door de gekookte rijst.
  • Maak dadelsiroop door de dadels te overgieten met kokend water en na minimaal een half uurtje weken, pureren samen met kaneel.
  • Neem een kookring en plaats die op een plat bord, stort daar de helft van de rijst in. Smeer nu de helft van de dadelpuree erover. Stort de rest van de rijst erover en daarna smeer je de rest van de dadelpuree over de taart.
  • Garneer de taart en klaar…….is je veganistische feestelijk nagerecht……
Print Friendly, PDF & Email