Rode linzen saus

rode linzen saus
rode linzen saus

Deze saus is spontaan ontstaan. Ik kwam thuis uit mijn werk en wilde een snelle voedzame hap. Rode of oranje linzen lenen zich daar heel goed voor want ze hebben een hele korte kooktijd en je hoeft ze niet van te voren te weken. Deze saus is heerlijk en je kan er van alles bij eten, rijst of pasta, het maakt niet uit.

Ingrediƫnten:

  • 250 gram gedroogde oranje linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • 5 gedroogde tomaten
  • blikje gepelde tomaten
  • ongeveer 1 liter water
  • wat olijven
  • tijm en rozemarijn, liefs een paar verse takjes
  • zout en peper na smaak

Bereiding:

  • Snij de ui fijn en saute totdat ze bruin zijn.
  • Roer de fijn gesneden paprika erbij en ga door met sauteren, daarna de fijngesneden selderij, zoete aardappel en het laatst de knoflook.
  • Daarna roer je het blikje tomaten en de fijngesneden gedroogde tomaat erdoor heen
  • Daarna het water en de linzen, olijven en de kruiden
  • Alles aan de kook brengen en een half uurtje laten pruttelen…….en klaar!

 

 

Print Friendly, PDF & Email