succes verhalen

Niets is zo inspirerend als de verhalen van mensen. Mensen met gezondheidsproblemen die in de reguliere geneeskunde vaak als chronische ziekten afgedaan worden. Zijn ze wel zo chronisch of is er toch iets wat je kan doen? Verandering van dieet blijkt vaak als een wonder te werken.


Als mensen hun dieet veranderderen in een plantaardig dieet zonder toegevoegde olie en vetten, verdwijnen bijna alle deze zognaamde chronische ziekten, of tenminste  de lichamelijke conditie van deze mensen  verbeterd sterk.


Je kan denken aan:

  • overgewicht (obesitas) en alle aan overgewicht gerelateerde ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart en vaatziekten.
  • Auto immuunziekten zoals rheuma, arthritis huidziekten en ook kanker.
  • Constipatie, aambeien, darmproblemen.

Eigenlijk dus al onze Westerse ziekten, die samen met de hamburger over de wereld reizen.

Het is geen wonder dieet, als de ziekte te ver gevorderd is, kan het zijn, dat er geen weg terug meer is, maar je voelt je beter, vaak minder pillen en een betere levenskwaliteit.

Het mooie is dat je na een maand al duidelijk verschil merkt. Soms al sneller.


Dr McDougall heeft meer dan 30 jaar ervaring, in zijn eigen praktijk. Hij heeft duizenden mensen geholpen, met zijn op planten gebaseerde dieet. Op zijn site staan inspirerende video boodschappen van mensen die hun ervaringen willen delen over het “Whole Food Planted Based no added oils or fat ” dieet. In Nederlands zou je het “Ongeraffineerd Plantaardig voedsel zonder toegevoegde olie en vetten dieet” moeten noemen. McDougall noemt het The Starch Solution ( de koolhydraten oplossing) afgekort TSS.


Hier volgen succes verhalen, vertaald in het nederlands uit zijn boek; ” The Starch Solution”

  1. Jeff Armstrong arthritis, verhoogd cholesterol en overgewicht 
  2. Cloudy Rockwell overgewicht en veel pijn in heupen en knieen
  3. Ruth Heidrich genezen van borstkanker met uitzaaiingen naar de botten en longen
  4. Julia Baker jeugdreuma
  5. Robber Cross, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en dotterbehandeling
  6. Donna Byrnes overgewicht, artritis, maagzuur, galblaasproblemen, opvliegers
  7. ElizabethTeSell, een veganiste met ernstig overgewicht

Fork over Knifes, van de gelijknamige documentaire en (kook) boeken heeft op de website ook 82 succesverhalen gedeeld. (engels)


Een andere arts die al jaren bezig is, zijn patienten vetarm plantaardig dieet voor te schrijven is Dr Cadwell Esselstyn. Deze hartchirurg geneest daarmee zwaar zieke hartpatienten. Vaak is er geen medicatie meer nodig en altijd geen dotter of bypass operaties. Je eet je zieke vaten gewoon weer schoon! Hij heeft in zijn boek foto´s van vaten gepubliseerd en daar zie je hoe indrukwekkend het herstel is na verandering van dieet. Hier vindt je succesverhalen in het engels.


Speciale nieuwsbrief over auto immuunziekten met succesverhalen uit de praktijk van Dr McDougall

Wil je er eerst meer over lezen, dan raadt ik je het boek van prof  T. Collin Cambell aan. de “China study” Het gaat over het grootste onderzoek wat ooit over voedingspatroon en doodsoorzaak is gedaan.

Heel interessant is het werk van Michael Gregor MD. Hij heeft een website NutritionFacts.org, waar hij de nieuwste onderzoeken over voedsel prubliceerd, zonder sponsering uit de industrie. je kan je aanmelden dan krijg je dagelijkse nieuwe informatie toegestuurd.


Misschien wil je dit ook lezen:

Print Friendly, PDF & Email

Een site over gezond oud worden door de genezende werking van voedsel