Taart rijstevlaai

feestje of een feestelijk toetje, deze rijstevlaai is daar heel geschikt voor.
feestje of een feestelijk toetje, deze rijstevlaai is daar heel geschikt voor.

Deze taart heb ik samengesteld met al door mij eerder gemaakte recepten. Een bodem van het koekjes deeg, gevuld met rijstepap en afgemaakt met een heerlijke laag dadelpasta……..ons nieuw favoriete toetje!

 

ingrediƫnten:

  • ———-bodem———–
  • 200 gram gemalen havervlokken
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bruine suiker
  • theelepeltje groen stevia poeder
  • snufje zout
  • theelepel kaneel
  • 2 dl water
  • ————–vulling———-
  • 5 dl water
  • 125 gram melkrijst
  • handje vol rozijnen
  • eventueel vanillestokje of vanillesuiker
  • ———–-topping———-
  • 100 tot 150 gram dadels
  • gekookt water, overgiet de dadels tot ze net onder water staan

Bereiding:

  1. Overgiet de dadels met kokend water en zet weg
  2. Kook de rijstepap samen met rozijnen in 35 min gaar (eventueel met een half stokje vanille, ook heel lekker)
  3. Meng alle droge ingrediƫnten voor de vulling en voeg op het laatst het water toe.
  4. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van een siliconen vorm.
  5. Giet de rijstepap over het deeg en bak de taart in ongeveer 30 min in een verwarmde oven op 200 C gaar.
  6. Laat de taart afkoelen.
  7. Maal de geweekte dadels samen met het weekwater tot een mooie gladde pasta
  8. Verdeel de pasta over de taart.
Print Friendly, PDF & Email