Wie ben ik

Mijn achtergrond komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik heb een tiental jaren een eigen praktijk gehad. Wat mij opviel is dat eigenlijk bijna alle gezondheidsproblemen veroorzaakt worden, door een verkeerde voeding. Veel mensen willen dit niet horen en sterker nog, ze denken dat ze goed bezig zijn. Ze kopen een flesje olijfolie en eten volkoren brood en klaar zijn ze…….denken ze. Je kan het eigenlijk niemand kwalijk nemen, dat ze niet bewust zijn van de juiste voeding. De overheid is hier erg laks in. Het voedingscentrum geeft slecht advies, want die kijkt vooral wat goed is voor de Nederlandse bedrijven.!!! De gezondheid van de Nederlanders naar mijn mening volledig uit het oog verliezend.

Een lange weg ben ik ook zelf gegaan, in het terug winnen van mijn gezondheid. Het verliezen van je gezondheid gaat geleidelijk en wat is normaal? Is het normaal dat je stijf bent en pijntjes hebt? Dat je minder energie krijgt? Dat je slaapproblemen hebt? Allerlei allergische reacties hebt?

Absoluut dieptepunt heb ik in 2008 gehad, toen is er een borderline tumor van ruim 2 kg uit mijn buik weggehaald. Daarna ben ik me volledig in een andere manier van voeden gaan verdiepen. Geheel in traditie van de Chinese geneeskunde, wat vooral een preventieve geneeskunde is. Mijn conclusie is dat een olievrije en veganistische leefstijl de beste is.

Een drastische verandering…..nee ik denk het niet. Rollators, pillen , dotterbehandelingen, chemokuren, nierfalen en openhartoperaties om je verkeerde eetgewoontes in stand te houden, dat is volgens mij pas drastisch! Ik voel me nu zo veel beter. Geen spier en gewrichtsklachten meer. Ik heb veel energie en ik slik nergens pillen voor. Ik hoop zo op een gezonde manier oud te worden en dit de delen met een ieder die daar interesse voor toont en zelf op zoek is naar goede gezondheid.

Makkelijk …….nee, dat is het niet, de snelle hap laten staan en in principe al het voedsel uit de voedselindustrie. Het mooie is dat je steeds meer energie krijgt om al die heerlijke recepten die er zijn je eigen te maken. Het went snel en als beloning krijg je een slank en gezond lijf. Als het een maand lang volhoud wil je nooit meer anders!

Yolanda Knoop (1957)

4 daagse 2015
4 daagse 2015

 

Print Friendly, PDF & Email

Een site over gezond oud worden door de genezende werking van voedsel