Witte saus

Heerlijke kazige witte saus met cashew nootjes en bloemkool
Heerlijke kazige witte saus met cashew nootjes en bloemkool

De eerste keer dat ik deze saus maakte heb ik er een ovengerecht van gemaakt. Laagjes pannenkoek afgewisseld met laagjes spinazie en saus. Heel lekker een quiche-achtig resultaat. Je kan het zoals op foto, ook gewoon bij gestoomde wortels en knollen en andijvie eten ook heel lekker. Ik raad wel aan verse bloemkool te gebruiken omdat dan de smaak van de bloemkool neutraler is.

Ingrediënten 3 personen:

  • 50 gram ongebrande cashewnoten
  • water
  • zout, zwarte peper naar smaak
  • eetlepel gistvlokken
  • 1/4 bloemkool in kleine stukjes gesneden.

Bereiding: Overgiet de cashewnootjes met kokend water en laat ze minimaal een uurtje weken. Pureer met een staafmixer en wat water de cashewnootjes tot een crème achtige witte saus. Voeg overige ingrediënten toe en pureer het geheel tot een homogene massa. Als je de saus niet in een ovenschotel gebruikt kan je de saus voor gebruik even opkoken

Je kan deze saus bij lasagne achtige schotels gebruiken. Of gewoon bij groene bladgroente. Ook kan je er alle andere ovenschotels een kazig quiche-achtig effect mee geven. Echt een hele lekkere saus….

 

Print Friendly, PDF & Email