worstjes

Dit recept kan je op verschillende manieren gebruiken. je kan er gewoon worstjes van maken. Koud ook lekker op brood. Ook is het erg lekker  om er gevulde koolrolletjes van te maken, of gewoon te gebruiken als gehakt in recepten.





Ingredienten:

  • ui
  • teentje knoflook
  • gedroogde chili
  • 50 ml rode wijn
  • 40 gr soja granulaat
  • 200 ml plantaardige bouillon (of 1 lepel miso met 200 ml water)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 takje rozemarijn
  • bosje peterselie
  • 120 gram tofu
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen peper
  • 3 eetlepels maizena
  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel

Bereiding:

  • chili, ui en knoflook fijn snijden en met water bakken ( sauteren met water)
  • soja granulaat, bouillon, rode wijn erbij doen en afgedekt zachtjes 15 min laten koken
  • alle kruiden fijn maken
  • Tofu verbrokkelen en met een vork prakken met de kruiden en het soja granulaat rode wijn bouillon mengsel. Proeven en eventueel nog zout en peper toevoegen.
  • Op het laatst met de handen het kikkererwtenmeel en de maizena erdoor kneden
  • het deeg een uurtje laten rusten, daarna de massa verdelen en er worsten van kneden (is wat kleverig)
  • bakken in een voorverwarmde oven 20 min op 200 C
worstjes met groene kool uit de oven
  • Haal de harde nerf uit groene koolbladeren en leg ze kort in kokend water om de bladeren zacht te maken.
  • Rol in elk blaadje wat worstje deeg en vul een ovenschotel
  • Bak afgedekt 20 min in een op 225 C voorverwarmde oven.
Print Friendly, PDF & Email