Wortelcake

worteltaart
Snel een foto want deze heerlijke taart is zo op….

Het idee voor deze koek komt uit The Starch Solution blz 315. Ik heb het recept nederlands gemaakt door speculaas kruiden te gebruiken in plaats van losse kruiden en er ook een glutenvrije versie van gemaakt.

Ingredienten:

  • 200 gram geraspte wortelen
  • Theelepel gemalen stevia blad* en 60 gram palmsuiker voor op de korst
  • 80 gram gehakte dadels
  • 50 gram walnoten
  • 60 gram rozijnen
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 150 gram havermeel
  • 150 gram boekweitmeel
  • 20 gram wijnsteenzuurbakpoeder of een theelepel bakingsoda
  • 3,5 dl water of iets meer als de wortels erg droog zijn.

*in plaats van stevia blad kan je ook wat suiker of agavesiroop gebruiken

Verwarm de oven op 175 graden. Doe de geraspte wortel, rozijnen, stevia, dadels, kruiden in een pan. Voeg 3,5 dl water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 min zachtjes sudderen totdat het een zacht mengsel is. Laat afkoelen

Meng in een kom het meel, de wijnsteenzuurbakpoeder. Meng er het afgekoelde wortelmengsel gelijkmatig doorheen. Roer daarna de gehakte walnoten erdoorheen. Doe het mengsel in een niet aanbakkende taartvorm en strooi de palmsuiker er gelijkmatig overheen. Bak in ongeveer 45 min gaar.

Print Friendly, PDF & Email