Zoete aardappel linzen soep

Heerlijk en goed vullende maaltijd soep.

Hier het recept voor 8 personen

Ingredienten:

  • 1500 gram zoete aardappelen
  • 2 rode uien
  • blokje santen aanmaken met 1 liter water
  • 250 gram rode linzen
  • 1 eetlepel gemalen ¬†komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 liter water met 2 eetlepels miso of plantaardige boillon
  • 1 gedroogde chilli peper
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 of 2 citroenen
  • geroosterde kokosvlokken (voor garnering)
  • bosje verse koriander

Bereiding:

  • snij de zoete aardappelen , uienen uien in stukken
  • meng ze met met de droge kruiden en voeg evetueel een beetje zout toe.
  • Bak ze 45 min in een oven op 180 C, af en toe een keertje omroeren
  • Snij het vet van het blok santen af en snij het in dunne plakjes
  • Doe de Santen, linzen, fijngesneden chilipeper, fijngesneden knoflook, bouilion of water en miso in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 45 min zachtjes koken
  • Pureer de zoete aardappelen en uien met een staafmixer maar niet te fijn en doe dit bij de boullon
  • Voeg water toe als de soep te dik is
  • laat de soep minimaal een half uurtje zachtje pruttelen
  • maak af met versgesnedne koriander en geroosterde kokos
Print Friendly, PDF & Email