Zuurdesem brood glutenvrij

Glutenvrij zuurdesembrood

Een zuurdesembrood kan je uitstekend maken van een glutenvrije graansoort. Deze keer heb ik het van gemalen havervlokken gemaakt. Hier volgt een recept van een heerlijk licht verteerbaar en voedzaam brood!

ingrediƫnten:

  • 250 gram gemalen havervlokken
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 volle eetlepels Topiaca meel
  • theelepeltje zout
  • ongeveer de helft van zuurdesemstarter
  • 300 ml water of meer

Bereiding:

  • Alles door elkaar roeren totdat je een deeg hebt wat iets dikker is dan pannenkoeken deeg en iets dunner dan normaal tarwebrooddeeg.
  • Wegzetten in een schaal onder een plastiek zak een uurtje of 8 komt niet zo nauw,
  • Het deeg goed doorroeren en in de bakvorm doen. Eventueel wat sesamzaadjes eroverheen strooien, ( kan de zak niet plakken als het deeg gaat rijzen)
  • Weer afdekken en op kamertemperatuur een nachtje laten rijzen.
  • Verwarm de oven de volgende morgen tot 220 graden en bak het brood in 20 a 25 min af.
Print Friendly, PDF & Email